Slangen in een ATEX omgeving

ATEX is een Europese norm op gebied van explosieveiligheid. Er zijn in de EU twee ATEX normen, de ATEX 114 en ATEX 153. Deze normen worden ook wel afgekort naar EX 114 en EX 153. In explosie gevoelige omgevingen is het belangrijk dat alles de kans op een explosie beperkt. Wij hebben ervaring met explosie gevoelige omgevingen en de toepassing van slangen en koppelingen hierin. 

ATEX zones

Er zijn verschillende ATEX zones opgesplitst. De zone is afhankelijk van de mate en oorzaak van het explosiegevaar. Dit heeft ook betrekking met de keuze van een slang en/of koppeling. Niet iedere slang is geschikt in een ATEX omgeving. 

Voedingsmiddelen bulkslangen voor ATEX omgeving

Reefhors levert verschillende soorten levensmiddelen bulkslangen voor ATEX omgevingen.
Bij doorvoer van droge stoffen of poeders onder hoge snelheid is het van groot belang dat de statische electriciteit af te voeren is. Hiervoor zijn de ATEX laad-/losslangen uitgevoerd met een witte elektrisch geleidende binnenwand.

Wij kunnen uw fabriek en of productieproces geheel ontzorgen op het gebied van ATEX slangen.

Aarden van slangen

Het is mogelijk dat op een slang spanning ontstaat door statische elektriciteit. Dit vergroot het risico op ontsteking en zodoende een explosie. Dit risico kan in veel gevallen voorkomen worden door de stalen draad, die de slang in vorm houdt, te aarden. 

Heeft u behoefte aan advies over slangen en/of koppelingen in een explosiegevoelige omgeving? Neem dan contact op met een van onze experts!

Spoed = spoed
Levering, advies en ondersteuning
Wanneer nodig leveren, adviseren en ondersteunen wij 24 uur per dag en 7 dagen per week